Vanhat valokuvat puhuttivat

Marttojen lankojen värjäyskurssi syksyllä 1938. Kuva on kuvattu Koskenrannan pappilan pihalla. Kuvassa alhaalla vasemmalta Elina Hurme, Naimi Lehtilinna, Eevi Jurvala ja Hilma Viitala. Seisomassa vasemmalta: Saara Louhivuori, Siviä Helle, Elvi Seppä, Lempi Sarka, Saimi Helle, Senni Leino, Tyyne Alanko, Elma Mikkonen ja marttapiirin neuvoja. Kuva Kristiina Vaahteran arkistosta.
Marttojen ruokakurssi vuonna 1932 Seurakuntakeskuksessa (nyk. Vanha seurakuntakeskus). Kuva Kristiina Vaahteran kotiarkisto.
Vuosi 1932 Seuarkuntakeskuksen edessä (nyk. Vanha). Kuva Kristiina Vaahteran kotiarkisto.
Mäntsälän pesupaikka ent. Apposen kenkätehtaan takana. Kuva krsitiina Vaahteran kotiarkisto.
Kuva Kristiina Vaahteran kotiarkisto.
Tuntematon naisjoukko.....ja kaikilla on hattu.... Kuva Kristiina Vaahteran kotiarkisto.
Luovutettu Porkkalan alue on saatu takaisin. Silloinen venäläinen hautausmaa. Utelias pikkutyttö.
Kirkkonummen Osuuskauppa 1958

Tämän vuoden toisen marttaillan aiheena oli vanhat valokuvat ja niistä tarinointi. Moni oli tuonnut omia vanhoja valokuvia, jotka kiersivät pöydissä ja niistä keskusteltiin. Sirkka oli koonnut oikein taulunkin omista kuvistaan. Sirkan kertomuksen avulla pääsimme tutustumaan hänen lapsuuteen, nuoruuteen ja aikuiselämäänkin. Oli kuvia sisarusten kanssa ja oli kuvia Sirkasta ja tulevasta miehestäänkin.

Monissa kuvissa oli vanhaa Mäntsälää. Huomattiin kuinka paljon paikkakunta on vuosien saatossa muuttunut. Kuinka monta kaunista rakennusta on purettu.... Olisipa edes se apteekin talo säilynyt....tuumasi moni.

Marjut oli lainannut taas Senioreiden tykkiä ja niin päästiin katsomaan valkokankaalle heijastettuna vanhoja kuvia Mäntsälästä ja myös muualta mm. luovutetulta Porkkalan alueelta. Katseltiin kuvia marttatoiminnankin alkuvuosikymmeniltä. Muutama näistä kuvista on katsottavissa kotisivuillammekin.