Talvisodan päättymisestä 75 vuotta juhla - Martat mukana

Mäntsälän kirkko ja Sankarivainajien muistomerkki.
Sankarivainajien muistomerkille oli laskettu seppele perjantaina 13.3.
Karjan Neito - Karjalaan jääneiden muistomerkki hautausmaalla.
Marttojen talkooryhmä tällä kertaa. Kiitos!
Kauniisti katetut pöydät odottivat vieraita.
Martat leipoivat juhlaan maistuvat leivokset.
Kahvipannut kuumina.
Kahvit on juotu.

Talvisodan päättymisestä tuli kuluneeksi 75 vuotta 13.3.2015. Silloin kirkonmäellä oli pieni muistohetki ja Sankarivainajien muistomerkille kuin myös Karjalaan jääneiden muistomerkille laskettiin seppeleet. Varsinaista juhlaa vietettiin sunnuntaina 15.3.  Mäntsälän seurakuntakeskuksessa. Ennen juhlaa oli jumalanpalvelus kirkossa.

Mäntsälän Martat olivat vastuussa juhlan kahvitarjoilusta. Marttojen talkooryhmä oli ottanut vastuun tapahtuman kahvituksen organisoinnista ja tarjoilusta kuin myös tarjottavien valmistamisesta.

Kaupassa oli käyty ja hankittu tarveaineet, ostettu kahvit, sokerit, teet ja kahvikermat. Oli hankittu tarjoilijat. Niin ja leivottu herkulliset leivokset. Leipurina olivat toimineet Arja, Seija ja Krisiitna. Heille suuret kiitokset. Puheenjohtajaa pidettiin ajan tasalla lähettämällä kuvia leipomisen edistymisestä. Kiitos!

Juhlapäivänä tarjoilijat olivat kattaneet pöydät hyvissä ajoin ja niinpä kauniit pöydät odottivat juhlaan saapuvia. Pöydästä löytyi pasteijat, leivokset, sokerit ja kermat.

Kun juhlaväki oli asettunut paikoilleen ja ehtinyt vaihtamaan kuulumisia, aloitettiin kahvitarjoilu ja martat pääsivät työn touhuun. Kiiltävät kahvipannut käsissään martat kiersivät salissa ja kaatoivat kahvia ja teetä kuppeihin. Vieraat nauttivat tyytyväisenä pöydän antimista.

Kun santsikupitkin oli juotu, oli aika korjata asiat ja aloittaa juhla musiikkiesityksin. Juhlapuhekin kuultiin ja lopuksi laulettiin yhteisestikin. Marttojen työ jatkui keittiön puolella.

Juhlaväen joukossa oli myös jonkin verran sotaveteraaneja. Kaikki eivät olleet jaksaneet juhlaan tulla, mutta heidän tekemät uhraukset muistetaan. Ilman heitä ei meillä olisi itsenäistä ja hyvinvointivaltio Suomea. Kiitos kaikille martoille ja kiitos teille, jotka aikanaan rintamalla taistelitte maamme itsenäisyyden pyuolesta.