Myyjäiset - marttavuosi päättyy

Kohta se alkaa...vielä viime hetken järjestelyjä
Arpoja.....
Paljon oli laatikoita. 20 minuutin kuluttua pöytä oli jo aika tyhjä.
Jouluinen kahvio
Iloiset kahvion marttatontut
Iloisia kohtaamisia
Aika tyhjät ovat jo myyntipöydät....

Marttavuosi 2015 on päättymässä. Vuoden viimeinen aherrus oli omat myyjäiset, jotka pidettiin sunnuntaina 13.12. Ankkurissa. Tihkusateisena sunnuntaina oli paljon tapahtumia. Tämä oli ehkä se joulun ajan vilkkain tapahtumapäivä...eri puolilla Suomea oli mitä erilaisimpia joulutapahtumia, myyjäisiä, joulupolkuja, musiikkiesityksiä, Lucia-neidon kulkue jne.

Marttojen myyjäiset kilpailivat muutamien muidenkin myyjäisten kanssa...lauantaina oli jo ollut muutamat ja samallekin päivälle mahtui toisetkin. Onneksi kaikkiin tapahtumiin riitti kävijöitä. Myyjäiset ovat kaikille tärkeää oman toiminnan rahoittamiseksi.

Martat olivat olleet ahkeria. Myyntipöytäämme tuli paljon herkullista myytävää. Jouluisia laatikoita, monenlaisia kakkuja, pikkuleipiä, piparkakkuja, suolaisia piirakoita, karjalanpiirakoita, leipää, sinappia, piimäjuustoa. Löytyihän martoilta muutamat villasukatkin ja tietysti oli oma arpapöytä, jossa oli hyvät palkinnot.

Sirkka oli taas taikonut monenlaista herkkua kahvioon ja hääräsi siellä Valman kanssa iloisena punainen tonttulakki päässä. Arja, Tiina, Raija ja Marjut myivät laatikoita ja kakkuja. Leenan ja Sirkun löysi arpapöydän takaa.

Jo hiukan ennen yhtä kerääntyi väkeä etsimään sopivaa ostettavaa. Kun kello löi 13, alkoi myynti ja myyntipöytä rupesi tyhjentymään. Erikoisruokavaliot oli otettu huomioon, mutta ihan kaikkia ei valitettavasti pystytty palvelemaan... ensi vuonna valmistetaan myös vegaanille sopivia laatikoita.

Perunalaatikoita olisi tänäkin vuonna mennyt enemmän kaupaksi. Kaikki valmistetut maksalaatikot ostettiin myös nopeasti ja enemmänkin olisi varmasti myyty. Muutama kyselijä jäi myös ilman taatelikakkua...taatelikakku, kun kuuluu monen joulupöytään. Toki niitäkin oli leivottu, mutta kysyntä ylitti tarjonnan....sitä on hiukan vaikea ennakoida mitä minäkin vuonna menee ja kukin martta valmistaa itselleen mieluisia herkkuja. Karjalanpiirakat hävisivät nopeasti myyntipöydältä samoin terveysleivät. Niitä oli pilkottu myös maisteltavaksi, joten menekki oli taattu. Moni sujautti myös pikkuleipäpaketin ostoskassiin ja pipareillekin löytyi ostajia.

Kiitos kaikille myyjäisiin ahertaneille, myyjille ja kiitos teille, jotka kävitte ostoksilla. Meillä on paljon vakituisia ostajia, jotka tulevat vuodesta toiseen hankkimaan joululaatikoita ja kakkuja marttojen myyjäisistä. Kiitos luottamuksestanne.

Rauhallista joulun aikaa teille kaikille!