Myyjäiset 15.12.2013

Liisa joukkoineen huolehti kahviosta.
Kahvikupponen myyntityön välissä piristi.
Vielä on hiukan laatikoita jäljellä.
Joululaatikoita, olkaa hyvä!
Myyjäisten jälkeen oli aika siivouksen.

Mäntsälän Marttojen vuosittaiset perinteiset myyjäiset pidettiin tänä vuonna Ankkurissa sunnuntaina 15.12. Martat olivat valmistaneet herkkuja monenlaista. Myyntipöydältä löytyi imellettyä perunalaatikkoa, porkkana- ja lanttulaatikkoa ja olipa muutama bataattilaatikkokin. Osa laatikoista oli valmistettu huomioiden erikoisruokavaliot.

Kakkuja oli monenlaista. Löytyi taateli-, hedelmä-, piimä- ja kahvikakkuja. Unelmatortujakin ja sienipiirakoita, unohtamatta karjalanpiirakoita. Joulutorttujakin oli ehditty leipomaan. Muutama purkki sinappia ja punasipulihilloketta. Pikkuleipiä ja piparkakkuja sokerikoristeella ja ilman. Joten kyllä oli mistä valita.

Käsitöitäkin olivat martat valmistaneet. Lankatonttuja, huovutettuja helmiä, taidokkaita pannulappuja, pehmeä hartiahuivi ja kauniita joulupalloja norjalaisen mallin mukaan. Niin ja olihan meillä arpajaisetkin. Hyviä voittoja koko pöydällinen.

Kahvionkin antimia kävijät nauttivat. Kahvia ja pulla, kakku ja pipari 2 EUR.

Ensimmäiset ostajat olivat jo odottamassa, kun kymmeneltä aloitettin myynti. Ensimäinen puoli tuntinen oli melkoista hyörinää. Sitten rauhoittui, mutta tasaiseen riitti kävijöitä ja valmistetut tuotteet kävivät hyvin kaupaksi. Arpojakin ostettiin ja voittoja saatiin.

Kiitos kaikille ahkerille martoille ja teille kaikille, jotka kävitte ostoksilla.