Mitä on uutisten takana?

Vuosi 2015 aloitettiin mielenkiintoisella aiheella "Mitä on uutisten takana?".  Aiheesta oli meille kertomassa eläkkeellä oleva toimittaja Jarkko Juselius. Jarkko on varmaan monelle tuttu, sillä hänellä on sukujuuret vankasti täällä Mäntsälässä.

Hän kertoi miten uutiset työstetään julkaistavaksi ja kuinka monen vaiheen läpi ne käyvät ennen kuin uutinen on lehdessä luettavana tai on uutislähetyksessä. Kuulimme myös minkälaista on toimittajan työ. Paljon pitää tietää. Tänä päivänä toimittajilta vaaditaan korkeakoulukoulutusta. Toimittajilta, jotka uutisoivat sotatoimialueilta, vaaditaan melkoista rohkeutta. Niin ja miten näille alueille pääsee.... sekin vaarii kekseliäisyyttä. Senkin kuulimme Jarkon omakohtaisista kokemuksista.

Jarkko Juselius kertoi, että perinteinen printtimedia on katoamassa pitkällä aikavälillä ja tulevaisuudessa luemme uutisia vaikka mutkalle taipuvista näytöistä - tableteista.... saa nähdä näinkö se tosiaan on. Kaikkien lehtien levikit ovat pienenemässä.

Kuulimme myös Jarkon tarinoita Afrikan ajalta, kun hän oli monta vuotta perheineen Afrikassa toimiessaan Afrikan kirjeenvaihtajana. Kerran oli vankilankin portit kolahtaneet.... no se visiitti oli onneksi jäänyt lyhyeksi, mutta kaikkea voi aina tapahtua.

Mielenkiintoinen ilta ja aihe olikin saanut monen martan tulemaan marttailtaan. "Oli niin mielenkiintoinen aihe, että oli tultava". Olipa kiva kuulla, että olimme keksineet kiinnostavan aiheen vuoden ensimmäisen marttaillan aiheeksi.

Niin ja meitä oli kaksi uuttaa marttaakin mukana! Tervetuloa ja toivottavasti viihdytte!