Marttailta 12.2.2014

Juttu luistaa aina marttaillan aluksi.
Kirsi Sihvola oli tuonnut mukanaan paljon kauniita tavaroita Länsi-Afrikasta.
Värikkäät korut hurmasivat.
Valinnan vaikeutta? Tai oliko?
Mitä näistä valitsisin?

Helmikuun ensimmäisen mattaillan aiheena oli "Senegalilaiset korut", joista meille tuli kertomaan Kirsi Sihvola. Hänellä oli mukanaan kauniita ja värikkäitä kaula- ja rannekoruja, kasseja, laukkuja, huiveja ja mekkojakin sekä kestäviä puuastioita.

Kirsi Sihvola oli lupautunut myös kertomaan hiukan elämästä Länsi-Afrikan maissa. Itse hän käy perheineen vuosittain Gambiassa, jonne pääsee kätevästi Suomesta seuramatkoilla.

Gambia on turvallinen maa, jossa on iloisia ja ystävällisiä ihmisiä. Hotellit sijaitsevat hotellialueella, mutta maan elämää pääsee nkemään järjestetyillä retkillä. Kesk kuukausiansio on kuulema 20 EUR, joka ei paljon ole, mutta ihmiset ovat vähään tyytyväisiä. Maan pääkieli on englanti, joka ehkä oli pienoinen yllätys monelle, mutta Englannin siirtomaahistoria taustanaan, tämä ei liene kuitenkaan yllätys.

Tarinoinnin ja kyselyiden jälkeen martat pääsivät sitten hypistelemään tavaroita ja myös tekemään ostoksia. Helmiä kaulaan ja peilin eteen. Kassi olalle ja huiveja kokeilemaan...siitähän se ilta oli sitten tehty. Kukkaron nyörejä löysättiin ja kauppoja syntyi.