Martat viihtyivät keittiössä

Ensin luetaan ruokaohje
Monta kokkia....hyvä tulee
Tässä syntyy sämpylöitä.
Hyvää ruokahalua!
Palsternakkapipareita, ole hyvä!
Herkullisia....ja varmaan terveellisiä, kun on ruisjauhoja ja puolukoitakin...eihän ne ole makeita....

Lokakuun ensimmäinen marttailta pidettiin Riihenmäenkoulun kotitalousluokan keittiössä. Vuorossa oli kasvisruokien valmistaminen. Meidän omat ruokamartat Anna ja Sari olivat suunnitelleet illan. Ensimmäiseksi saimme monta hyvää ohjetta ja meidät jaettiin ryhmiin. Ruokamartat olivat ennakkoon päättäneet mitä kukin ryhmä valmistaa.

Nopeasti tartuttiin töihin. Kaapeista ja laatikoista etsittiin oikeat kattilat, vuoat, kauhat ja veitset. Porkkanat ja muut juurekset pestiin ja pilkottiin. Niin ja valmistettiin me yksi liharuokakin...Alscasin lanttu-possupata. Niin ja kahvin kanssa jälkiruuaksi pyöräytettiin palsternakkapiparit ja puolukkakääretorttu. Pöytään saatiin myös punajuurisienisalaattia ja taatelisämpylät. Maisteltavana oli myös linssi-porkkanakeitto ja joulunmakuiset uunijuurekset.

Mukava puheensorina kävi, mutta ei aikaakaan, kun herkulliset tuoksut levisivät luokkaan. Nopeitahan martat tunnetusti ovat, joten aikaa jäi myös vaihtaa kuulumisia. Muutama martta rupesi kattamaan pöytää ja kahvikin laitettiin valumaan. Kun viimeisetkin sämpylät olivat paistuneet, päästiin nauttimaan illan aikana valmistuneista ruuista. Hyväksi ja herkulliseksi kaikki todettiin.

Vielä tiskit ja luokan siivous ja sitten hyvillä mielin kotimatkalle.