Martat floristeina

Tästä se alkoi - oman kimpun tekeminen

Tätä ohjelmaa oli toivottu ja odotettu - Martat floristeina. Lähdimme 30 martan voimin floristiopiskelijoiden oppiin Keuda Saaren toimipisteeseen kimppakyydeillä.

Ensin teimme ostoksia Keudan puutarhamyymälässä. Vihanneksista oli vasta ehtinyt myyntiin lehtisalaatti, mutta kukkapuolta löytyi ennemmän. Ihania valkoisia narsisseja - sellaisia mykerökukkaisia ja olipa myynnissä jo orvekkejakin. Nehän ei pientä pakkastakaan pelkää. Kun kaikki ostokset oli tehty, päästiin itse asiaan ja siirryimme yhteen luokkahuoneeseen.

Luokkahuoneen taululle oli selkeästi kirjoitettu ohjeet miten etenemme, mutta jokainen työvaihe näytettiin myös. Paikalla oli neljä opiskelijaa, joista ensimmäinen kertoi mistä aloitamme ja miten käsittelemme meille varatut kukat ja viheroksat.

Otetaan pois turhat lehdet ym. jotta saamme puhtaat varret. Meille näytettiin miten kukkaveistä käytetään. - Älkää veistäkö itseenne päin, vaan poispäin, jotta ei tapahtu vahinkoa.... jne. Kaikki kuuluvasti, selkeästi ja ymmärrettävästi.

Toinen opiskelija näytti sitten miten kokoamme spiraalikimpun. - Valitsette yhden kukan keskelle ja sitten seuraava laitetaan keskuskukan varren päälle vinoon ja seuraava siihen viereen ja sitten taas keskuskukan taakse toiseen suuntaan vinoon ja näi jatkatte.... eikös se näin ollut....

Opiskelijan työstämänä kimpun kokoamainen näytti niin helpolta mutta silmänlumetta... kyllä se hiukan hankalaa oli ensikertalaiselle.... Lopuksi vielä näytettiin miten kimppu solmitaan ja pakataan. No nyt senkin taidon osaan.

Ei muuta kuin martat töihin. Aikaa oli varattu tunti, mutta kylläpä me olimme nopeita. Jakauduimme kahteen luokkaan ja jokaiselle oli laitettu oma maljakko, jossa oli kimppuun tulevat kukat ja oksat. Eihän kaikkia tarvinnut käyttää, mutta.... kyllä ne maljakot vaan tyhjenivät. Meille oli valittu keltaisia ruusuja ja pieniä liljoja...olihan niillä nimikin... ja valkoista harsokukkaa, useita erilaisia viheroksia.

Ja mitäkö saimme aikaiseksi...vallan upeita kimppuja....ainakin meidän mielestä. Saimme tarvittaessa apua opiskelijoilta, joita oli molemmissa luokissa kaksi meitä neuvomassa.

Jokainen sitoi oman kimppunsa ja vielä paketoikin.

Kiitos ja kumarrus Keuda ja opiskelijat. Hyvin suorioiduitte tehtäväst. Meillä ainakin oli kivaa ja saatiin monta hyvää niksiä kukkakimpun tekemiseen.