Lantiopohjalihakset- mitä opimmekaan

Olipas mielenkiintoinen marttailta. Mitä kaikkea opimmekaan lantiopohjalihaksista ja millä tavalla...... Enpä olisi voinut uskoa, että tästäkin aiheesta saadaan näin hauska ilta. Suurkiitos illan luennoitsijalle Sinnu Ojanperälle, joka yli 20 vuoden työkokemuksellaan kertoi meille täyttä asiaa. Häntä olisi jaksanut kuunnella pidempääkin ja varmaan hänelläkin olisi ollut vielä juteltavaa, mutta joskus on vaan laitettava piste ja lähdettävä kotiin.

Sinnu on koulutukseltaan fysioterapeutti, tosin nyt eläkkeellä, mutta työskenteli yli 20 vuoden ajan Naistenklinikalla näiden lihasten parissa. Vankka ammattitaito ja tietämys paistoi koko esityksen ajan hänen puheesta. Katselimme muutamaa havainnekuvaa ja kuulimme paljon tarpeellista tietoa höystettynä oikeilla esimerkeillä. Toki ilman nimiä ja tunnistuksia.

Harjoittelimme myös hiukan jumppaliikkeitä. Kannattaa harjoitella säännöllisesti. Se kyllä kantaa hedelmää muutaman kuukauden kuluttua. Meitä opastettiin myös, että ei kannata jäädä yksin vaivojen kanssa, vaan moneen asiaan löytyy nykyisin myös apua.

Sitten mietimme, että miksi tuntuu olevan aina niin kova kiire wc:hen, kun on lähellä kotiovea? Olisikohan vika korvien välissä.... tähän tulokseen Sinnu oli tullut, sillä jos tapaa jonkun tutun ja jää rupattelemaan tarve häviääkin... jospa ensi kerralla veisit ajatukset muualle, kun se kotiovi lähestyy ja tuntuu, että ei millään jaksa pidätellä....

Kuulimme myös, että vessakäyntien väli on yleensä 3-4 t. Eikä yölläkään pitäisi olla tarvetta juosta wc:ssä montaa kertaa. Eikä muuten kannata juoda vettä päivän mittaan ihan tolkuttomasti... nykynuorison tapa kantaa vesipulloa koko ajan mukana ja hörppiä vähän väliä ei ehkä ole kovin viisasta.... tulevaisuutta ajatellen.