Kylässä Pornaisissa

Ihastuttava marttahiiri kaulin kädessä istui kahvipöydässä.
Kahvia kaatamassa Pornaisten Marttojen puheenjohtaja Mallu Mannila.

Mäntsälän Martat lähtivät kyläilemään Pornaisiin - Pornaisten Marttojen vieraaksi. Meitä oli mukavan kokoinen ryhmä - 21 marttaa, jotka suuntasimme kimppakyydeillä Pornaisiin, Aurinkomäen palvelukeskukseen, jossa Pornaisten Martat kokoontuvat.

Meidät otettiin iloisesti vastaan ja ensimmäiseksi johdatettiin kahvipöytään. Vieraanvaraista. Kiitos. Kahvikuppi kädessä suuntasimme saliin istumaan. Onhan se paljon mukavampi aloittaa jutustelu kahvikuppi edessä.  Meitä mäntsäläläisiä oli hiukan enemmän, mutta jos ei emäntiä riittänyt juttuseuraksi, niin kyllä se juttu luisti keskenäänkin. Eihän sitä aina ehdi marttailloisakaan jutella tarpeeksi......

Marttaryhmässä on helppo tutustua. Heti alkoi mukava puheensorina. Se oli pakko keskeyttää, kun Pornaisten Marttojen puheenjohtaja Mallu Mannila toivotti meidät tervetulleeksi ja kertoi Pornaisten Marttojen toiminnasta. Kuulimme, että he saavat kokoontua Aurinkomäessä ilmaiseksi - kunnan tilat. Hienot ja tilavat!

No eihän me vieraatkaan malttaneet olla kertomatta itsestämme....kerroin hiukan yhdistyksemme historiasta ja viime vuosien toiminnasta. Niin ja kun ystävät menevät kylään, niin eihän me tyhjin käsin mennä. Emännillemme olimme varanneet luomukahvia ja suklaata.

Mallu kiitti lahjasta. Hän laittoi kiertoon heidän toimintakertomuksia parilta viime vuodelta. Olipa mukava lukea heidän toiminnasta ja totta kai vihjeitäkin saimme. Varmaan "varastamme" muutaman idean... kiitos.

Kuulimme, että heillä kokoontuu oma kässämartat ryhmä, jonka vetäjänä Mallu toimii. Hän laittoi kiertämään kässämarttojen tekemiä virkattuja kasviksia, joita he olivat lahjoittaneet päiväkotiin. Kässämartat olivat myös kutoneet hypistelymuhveja, jotka auttavat muistisairaita muistelemaan, kun saavat hypistellä muhveja, joissa on nappeja, hapsuja jne.

Ilta jatkui mukavan rupattelun parissa ja totesimme, että tätä yhteistyötä kannattaa jatkaa. Ehkäpä järjestämme joskus yhteisiä retkiä. Tottakai voimme käydä toistemme kerhoilloissa, jos aihe kiinnostaa, valisti vielä ennen kotiin lähtöä Pornaisten Marttojen Mallu Mannila.

Pornaisten Martat ovat toteuttamassa mm. retkeä Tampereelle Kädentaito-messuille marraskuussa. Sinne voi hyvin lähteä mukaan. Bussi pysähtyy Mäntsälässä. Käykääpä kurkkaamassa Pornaisten Marttojen kotisvuilta. http://pornaistenmartat.blogspot.fi/

Niin kiitos vielä erikseen kotisivukehuista...ne lämmittivät .....Kukapa ei positiivisesta palautteesta pitäisi...että ihan parhaat...no se on tietysti makuasia.