Käytiin Aino-näyttelyssä

Opas Tuomas Ravea toivotti martat tervetulleeksi Aino-näyttelyyn ja aloitti opastuksen kertomalla Ainon lapsuudesta.
Martat kuuntelivat keskittyneesti opastusta.
Sibeliusten lapset löytyvät myös museon seinältä.
Ainon ompelupöytä
Kuva Ainolan yläkerrassa olevasta Ainon makuuhuoneesta.
Ainon henkireikä oli puutarha ja puuhastelu siellä - puutarhavälineetkin ovat esillä museossa.

Mäntsälän Martat lähtivät tutustumaan Järvenpään taidemuseon Aino-näyttelyyn. Matkaa teimme kimppakyydeillä. Lähellähän tuo Järvenpää on...ja on niin paljon mukavampi matkustaa yhdessä.

Vuosi 2015 on Jean Sibeliuksen juhlavuosi. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 150 vuotta säveltäjän syntymästä. Juhlavuoden kunniaksi taidemuseo on halunnut nostaa esille Ainon ja hänen merkityksensä Jean Sibeliuksen taiteelle.

Näyttely on paljon muuta kuin taidenäyttely, vaikka esillä toki on myös maalauksia ja kuvia Ainosta. Vaikutuksen tekevät museon seinillä olevat suuret valokuvat mm. Ainolasta. Näyttelyssä on esim. kuva Ainolan 2. krs:ssa olevasta Ainon makuuhuoneesta. Ainolassahan ei pääse toiseen kerrokseen lainkaan, mutta Aino-näyttelyssä pääsee nyt sinne kurkistamaan kuvan muodossa.

Näyttelyssä on myös huonekaluja, Ainon suunnittelemia tai hänen käytössä olleilta kuten Ainon ompelupöytä. Esillä on myös Ainon käsitöitä ja kauniita koruja. Osa esineistä on esillä nyt ensimmäistä kertaa.

Seinillä olevien tarinoiden kautta pääsee tutustumaan Ainon elämään.   Näyttelyssä kerrotaan Ainon nuoruudesta, kihlautumisesta Jean Sibeliuksen kanssa, häämatkasta Karjalaan ja elämästä vaimona ja ison perheen äitinä.

Näyttelyssä saimme nauttia erinomaisesta opastuksesta. Oppaan tarinat syvensivät näyttelyn antia. Kiitos Tuomas Ravea selkeästä ja mielenkiintoisesta opastuksesta. Martat kiittävät ja kumartavat.

Opastetun kierroksen jälkeen oli vielä mahdollisuus tutustua oman kiinnostuksen mukaisesti näyttelyyn. Ehtipä moni tekemään ostoksiakin museon puodissa.

Kotimatka sujui hyvin jälleen yhteiskuljetuksin. Aino näyttely on esillä 4.10.2015 asti. Kannattaa käydä. Tätä mieltä olivat myös martat.