Katse...siitä se kaikki alkaa - Tapa- ja tyylikouluttaja Riitta Pullan opissa

Odotellaan illan vieraan saapumista ja tavataan tuttuja...
..juteltavaa aina riittää..
Tänäänkin tupa täynnä.
Riitta Pulla aloittelemassa.
Kaunis kävley...se vaatii harjoittelua, mutta näin se sujuu

Liukasta keliä uhmaten moni martta oli lähtenyt kuuntelemaan tapa- ja tyylikouluttaja Riitta Pullan esitystä. Saimme aimo annoksen hyviä ajatuksia ja oppia miten kohdata toinen ihminen ja miten tunnemme itsemme varmaksi.

Riitta kertoi, että katse on tärkeä. Katsokaa toisia ja arvostakaa. Niin ja aamulla kannattaa katsoa myös omaa kuvaa peilistä ja kehua.... meissä kaikissa on niin paljon hyvää. Kun katsoo ihmisiä, niin se ei ole tuijottamista...suunnatkaa katse rohkeasti ihmiseen ja ottakaa oma kontakti. Olkaa läsnä.

Suoristakaa selkä ja kädet rennosti sivuilla ja sitten se askeltaminen...no sitä pitää vielä harjoitella...kuvitelkaa, että teillä on köysi, jota pitkin kävelette...no tämä silloin, kun on hame päällä. Yksi sääri kerrallaan näkyviin.... eihän me nyt löntystellä..ei, ei. Ja sitten Riitta näytti...ja meitä kyllä nauratti.

Riitta korosti myös positiivista ajattelua. Negatiivisella ajattelulla myrkytämme itsemme ja koko meidän ympäristön. Myönteisellä palautteella saat hyvän mielen ja toinenkin tulee iloiseksi. Kannustakaa ja kehutkaa... Ei pyydellä anteeksi omaa olemassaoloa. Miksi me niin helposti vähättelemme omaa osaamistamme ja olemistamme.  Kyllä me osataan ja ollaan vallan erinomaisia tyyppejä...ihan jokainen meistä.

Joten seuraavan kerran, kun joku sanoo, että sinulla on kaunis pusero tai tukka on hyvin leikattu...otetaan kiitos iloisena vastaan eikä ruveta kertomaan, että pusero on vanha tai kirpputorilta ostettu ja kampaajallakin kävin jo kuukausi sitten, joten eihän se tukka voi enää hyvältä näyttää....

Kannattaa pysähtyä miettimään kaikkia hyviä asioita mitä itsellä on....Riitta kertoi, että edellisen laman aikana sitä mietti, että voi kauheaa...laskuja vaan tippuu...mutta kun ajatteli, että onpa se hyvä, että on se postilaatikko, johon ne voivat tippua...niin olikin jo paljon parempi mieli...niinpä. Joten seuraavan kerran, kun harmittaa kerätä niitä likaisia sukkia lattialta, kannattaa ajatella, etät onpa hyvä, että on joku, jonka sukkia kerätä....eikös vaan?

Ja seuraavan kerran, kun tavataan, katsotaan toisiamme ja ollaan läsnä. Kuunnellaan mitä toinen puhuu ja kehutaan...ja muistetaan kehua myös itseämme. Rohkeasti katse sinne peiliin, eikä huomata niitä silmäpusseja eikä ryppyjä, vaan katsotaan kauniin värisiä silmiä, hauskaa nenää, jota ei ei ole muilla. Siitä se päivä lähtee käyntiin.... ja meillä kaikilla on paljon parempi olla.

Niin paljon hyviä ajatuksia ja uskoa taas omaan itseemme. Näitä Riitan esityksiä pitäisi kuunnella joka vuosi...opit kun tahtoo unohtua, kun negatiivinen ajattelu ottaa taas valtaa....mutta nyt jatkossa muistutellaan toisiamme, että mitä Riitta meille opettikaan...

Tähän lopuksi vielä yksi saamani palaute illasta: " Kyllä oli todella hyvä martta-ilta. Ajattelemista taas pitkäksi aikaa. Oman itsensä arvostaminen, positiivinen ajattelu ja rakkaus tekee arkipäivästäkin juhlaa."