Autoilevan Martan tietoisku ja pakolaislasten villasukat ym.

Pakolaislapsille kudottujen villatumppujen ja -sukkien luovutus Mäntsälän Punaiselle Ristille. Mäntsälän Marttojen puolesta tavarat veivät Kristiina Vaahtera ja Seija Kaipainen. Kuvassa keskellä Kristiina. Oikealla punaisessa liivissä Mäntsälän Punaisen Ristin puheenjohtaja Merja Hietala. Kuva Seija Kaipainen.
...niistä kertyi pitkä pöytä... Kuva Seija Kaipainen
...mukana myös LC Mäntsälä Mamsellien ja Hautjärven Marttojen kutomat asusteet. Kuva Seija Kaipainen.

Tämän syksyn varsinainen viimeinen marttailta sujui Trafin muutoksiin perehtyessä. Jäsenemme Sari Ollila kertoi mitä muutoksia on juuri tapahtunut ja mitä tulee vielä tapahtumaan mm. autoa myydessä ja ostettaessa.

Muutoksia on tapahtunut rekisteriotteen suhteen - sitä kakkososaa ei tarvitse enää liikutella myynti/ostotilanteessa jne. Eikä reksiteriotetaan ole enää pakolline  paperi autossa.... Meidän tiedot tai siis auton tiedot löytyvät verkosta.... sellaista tämä maailma nykyään on. Kaikki asiat voi hoitaa verkossa. Siellä voi tehdä ilmoituksia niin auton myymisestä ja ostamisesta. Sinne luodaan oma varmenne ja mitä kaikkea.... mutta onneksi voi vielä mennä edelleen katsastustoimistoon, jossa saa asiat myös hoidettua. Voi jutella ihan ihmisen kanssa.....

Näytillä oli myös ne kaikki villasukat. - tumput, kaulaliinat ja myssyt, joita martat olivat kutoneet pakolaislapsille. Löytyipä kasseista myös pieniä vauvamekkojakin. Kaikki marttojen kutomat asusteet luovutettiin seuraavana päivänä Mäntsälän Punaiselle Ristille, joka toimitti ne perjantaina Helsinkiin, josta ne jaetaan pakolaislapsille.

SUURET kiitokset teille kaikille ahkerille kutojille. Määrä yllätti kaikki. Mamsellien presidentti Camilla Anttola pyysi välittämään kiitokset teille kaikille. Tämähän projekti lähti Camillan ideasta. Hän otti yhteyttä meihin marttoihin, jotka tartuimme heti asiaan ja puikot rupesivat suihkimaan. Myös Hautjärven Martat osallistuivat tähän meidän yhteiseen hankkeeseen.

Mäntsälän Marttojen hallituksen jäsenet Kristiina Vaahtera ja Seija Kaipainen luovuttivat Mäntsälän Marttojen kutomat asusteet Mäntsälän Punaiselle Ristille torstai-iltana.

Mäntsälän Marttojen ahekrat kutojat valmistivat 50 paria villasukkia, 12 lapasparia, 11 myssyä, 23 vauvojen villamekkoa ja 5 kaulaliinaa! Upea tulos!